Contact - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen Twitter - SF Budgetcoach Facebook - SF Budgetcoach
Vrijblijvend intakegesprek?

Particulieren

Veel mensen schamen zich er voor dat ze het overzicht kwijt zijn in hun financiën. Dat hoeft helemaal niet, er kunnen diverse redenen voor zijn. Ik als budgetcoach kan u daarbij ondersteunen.

Wacht niet met hulp vragen tot u brieven van deurwaarders krijgt of beslag wordt gelegd op uw inkomen of boedel. Dit kost u namelijk allemaal onnodig extra geld. Merkt u dat u niet meer uit komt met u inkomen, dat is het beste moment om hulp te vragen.

U bepaalt waarin u de ondersteuning nodig heeft.

Bij de onderstaande tabbladen, heb ik een aantal onderwerpen weggeschreven.

Staat uw vraag er niet bij, neem gerust contact met mij op, dan kijk ik samen met u hoe we uw vraag behandeld kunnen krijgen.

Formulieren invullen

Wilt u kwijtschelding, langdurigheidstoeslag aanvragen, of zijn er andere formulieren die u moet invullen en komt u daar niet uit. Voor een klein bedrag help ik u daarbij. Bedrag verschilt per formulier en dat zal ik u van te voren vertellen. Dit heeft er mee te maken hoe lang ik daar samen met u mee bezig ben.

Inzicht geven

Heeft u geen schulden, maar heeft u geen idee waarom u elke maand niets over houdt, dan kan ik voor u een overzicht maken van inkomsten en uitgaven.  Deze zal ik in een persoonlijk gesprek nog uitleggen.

Coaching

Heeft u naast inzicht ook verdere begeleiding nodig, omdat u niet weet hoe u uw financiën op orde kan houden, kan dat uiteraard ook. Samen bekijken we hoeveel coachgeprekken u nodig heeft om tot financiële zelfstandig te komen. Deze financiële zelfstandigheid bepalen we aan uw niveau en wensen. Heeft u schulden en wilt u graag dat iemand met u meedenkt en meekijkt en u leert hoe daarmee om te gaan en hoe u regelingen kunt treffen, neemt u dan ook contact met mij op.

Wat kan ik u onder andere leren tijdens coachtraject:

·         Betalingsregeling treffen

·         Zelf inzicht krijgen in de financiën

·         Hoe om te gaan met administratie

·         Keuzes maken in uitgaven

Heeft u zelf wensen dan hou ik daar uiteraard rekening mee, op deze manier lever ik maatwerk aan u.

Jongeren:

Jongeren komen in aanraking met steeds meer verleidingen en willen vaak niet onder doen voor hun vrienden.

In de pauzes van school gezellig met vrienden naar de supermarkt, iedereen wil de nieuwste mobiel en kleren moet zeker van een bepaald merk zijn.

Wat als uw kind dit niet kan betalen: ze komen vragen om voorschot van hun zakgeld of kleedgeld, of ze gaan geld lenen van hun vrienden met allerlei gevolgen omdat ze dat niet kunnen terugbetalen.

Als ouders is het belangrijk om uw kinderen te leren keuzes te maken in hun uitgaven en hen bewust maken dat reserveren voor later ook belangrijk is. Probeer er achter te komen waarom ze bepaalde keuzes maken en hoe zij geld zien.

Door het lesgeven wat ik doe op het middelbaar onderwijs heb ik gemerkt dat voor veel jongeren het vanzelf sprekend is om datgene te doen wat een ander ook doet en niet te denken op lange termijn.

Mocht u kind een beperking hebben, zoals PDDNOS, ook dan kunnen ze leren om keuzes te maken in hun financiën. Onder bewindstellen kan natuurlijk ook als ze meerderjarig zijn, maar hoe fijn zou het voor uw kind zijn als hij het als volwassene gewoon zelf kan.

Kunt u als ouder niet doordringen tot uw kind of weet u niet hoe u het gesprek met uw kind aan moet gaan, neem dan contact met mij op.

Het gesprek tussen mij en uw kind is vertrouwelijk, ook al is uw kind minderjarig, uiteraard geef ik u als ouder ook een aantal tips.

SF Budgetcoach

Simone Freriksen
E: info@sf-budgetcoach.nl
T: 06 146 426 53
KvK: 588 175 22

Ouders onwetend over eigen risico kind

Veel ouders weten niet dat voor hun kind geen eigen risico hoeft te worden betaald als zoon of dochter voor een behandeling naar het ziekenhuis moet. Dat blijkt uit een onderzoek van Geld.nl

© 2019 SF Budgetcoach - Sitemap - Veelgestelde vragen - Contact - Disclaimer - Algemene voorwaarden