Contact - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen Twitter - SF Budgetcoach Facebook - SF Budgetcoach
Vrijblijvend intakegesprek?

Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen. Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag, neem dan gerust contact op.

Een budgetcoach helpt u om zelfstandig uw persoonlijke financien en administratie op orde te brengen en te houden.

De budgetcoach gaat met u in gesprek over wie u bent en bespreekt met u, uw financiele situatie en waar u naar toe wilt werken.

Een budgetcoach werkt preventief, en kan u alleen helpen als uw schulden niet te groot zijn, tijdens het intake gesprek komt u daar samen achter.

U stelt samen met uw budgetcoach een budgetplan op, waarin u zo volledig mogelijk overzicht krijgt in uw geldzaken. Een budgetcoach neemt uw financien niet over, maar helpt u om zelf weer grip op uw financien te krijgen en te houden.

Wat is bezuinigen?

Bezuinigen is het verminderen van uw  uitgaven.

Opletten waar u, uw  geld aan uitgeeft is altijd verstandig, het is altijd verstandig om  een reserve potje te hebben om onverwachte uitgaven van te kunnen betalen.

Zaken waar u goed op kunt bezuinigen zijn:

Gas en elektrisch

Vergelijk de aanbieders op internet dit kan veel voordeel opleveren, let wel op met de vergelijkingssites deze zijn niet altijd even onafhankelijk als ze zeggen. Ga daarom niet uit van 1 vergelijkingssite. Beslis van te voren wel of u voor een langere tijd aan 1 leverancier vast wil zitten of dat u de mogelijkheid wil behouden om ieder jaar over te kunnen stappen. Beide kunnen voordeel opleveren.

Verzekeringen

Ga hier ook goed vergelijken, hierbij is het wel belangrijk om de kleine letters te vergelijking en niet alleen op de prijs te letten, maar ook op de voorwaarden en waar u voor verzekerd bent, anders heeft u nog kans om onverwachte hoge kosten te krijgen omdat iets niet verzekerd is.

Let ook goed op dat u niet dubbel verzekerd bent, u krijgt maar één keer uitbetaald ook al bent u dubbel verzekerd.

Boodschappen

B merken zijn kwalitatief bijna net zo goed al A merken, zeker de standaardproducten zoals rijst, pasta ed. De B merken liggen vaak niet op ooghoogte, maar of helemaal onderin of helemaal bovenin. Kijkt u daar eens na. Kijk ook eens bij de verschillende supermarkten wat de verschillen in prijs zijn. Ook hier loont het om te gaan vergelijken. Zijn er producten in de aanbieding, maar heeft u het niet echt nodig, denk dan eerst na of u het wel gaat gebruiken en hoe lang iets houdbaar is. Producten weggooien kost ook geld.

2e hands

Tegenwoordig zijn er veel 2e hands producten op de markt, denk eens aan speelgoed, kleren, maar ook huisraad. Veel van deze producten zijn nog goed te gebruiken en veel goedkoper dan nieuw. Zeker producten die u maar voor een kortere periode hoeft te gebruiken. Heeft u zelf producten die u toch niet meer gebruikt, verkoop ze op één van de vele verkoopsites, dit levert u geld op.

Mocht u meer willen weten hoe u kunt bezuinigen, neem dan contact met me op en dan gaan we samen naar uw financiën kijken en samen bekijken waar u op wilt en kunt bezuinigen.

SF Budgetcoach

Simone Freriksen
E: info@sf-budgetcoach.nl
T: 06 146 426 53
KvK: 588 175 22

Ouders onwetend over eigen risico kind

Veel ouders weten niet dat voor hun kind geen eigen risico hoeft te worden betaald als zoon of dochter voor een behandeling naar het ziekenhuis moet. Dat blijkt uit een onderzoek van Geld.nl

© 2019 SF Budgetcoach - Sitemap - Veelgestelde vragen - Contact - Disclaimer - Algemene voorwaarden