Contact - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen Twitter - SF Budgetcoach Facebook - SF Budgetcoach
Vrijblijvend intakegesprek?

Ouders onwetend over eigen risico kind

Veel ouders weten niet dat voor hun kind geen eigen risico hoeft te worden betaald als zoon of dochter voor een behandeling naar het ziekenhuis moet. Dat blijkt uit een onderzoek van Geld.nl.

"Kinderen zijn daarvan vrijgesteld omdat de kosten hiervan voor gezinnen met meerdere kinderen anders erg hoog oplopen", legt directeur Sieto de Vries van de vergelijkingssite uit.

Wel zijn ouders ervan op de hoogte dat de meeste zorgkosten van hun kind gratis zijn meeverzekerd totdat zij 18 jaar zijn. Maar daar zit een addertje onder het gras; als vader of moeder een goedkope zorgpolis met toegang tot een beperkt aantal ziekenhuizen heeft, dan gelden zulke beperkingen ook voor hun kroost.

Overigens moeten kersverse ouders hun baby binnen vier maanden bij hun zorgverzekeraar aanmelden. Het kind is dan met terugwerkende kracht vanaf de geboorte verzekerd.

Bron http://www.telegraaf.nl/overgeld

Gepubliceerd op zaterdag 18 januari 2014

SF Budgetcoach

Simone Freriksen
E: info@sf-budgetcoach.nl
T: 06 146 426 53
KvK: 588 175 22

Ouders onwetend over eigen risico kind

Veel ouders weten niet dat voor hun kind geen eigen risico hoeft te worden betaald als zoon of dochter voor een behandeling naar het ziekenhuis moet. Dat blijkt uit een onderzoek van Geld.nl

© 2019 SF Budgetcoach - Sitemap - Veelgestelde vragen - Contact - Disclaimer - Algemene voorwaarden